Hella van den Elshout

Hella-van-den-Elshout-filosofieIk ben een senior in mijn vak, met ruime ervaring (sinds 1995) als trainer in praktische filosofie in organisaties. Ik ben overtuigd van de kracht van onderzoeksgesprekken. Daarom werk ik vanuit een combinatie tussen de methodiek moreel beraad verfijnd door de methode van het socratisch gesprek. Ik luister scherp, vraag door, ik maak concreet, open nieuwe perspectieven, kortom, ik  onderzoek. En ik zorg dat iedereen meedoet.

Daarbij kan ik met teams van ieder organisatieniveau werken. Je vindt in mij iemand die weet waar ze het over heeft, die goed afstemt op de personen waarmee ze werkt, toegankelijk is, vertrouwelijk werkt en plezier heeft in wat ze doet…

Ik bespreek graag wat je zoekt en wat je vraag is rond moreel beraad, filosofie, werken aan integriteit, of begeleiding in schrijven.

 

Mijn korte biografie:

Geboren 1963, filosofie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en afgestudeerd aan de RU Leiden. Na mijn afstuderen ben ik vijf jaar in de Franse Pyreneeën gaan wonen. Ik heb daar een ruine -met 13 hectaren eromheen + enkele bijgebouwen- opgebouwd en het geheel gerund als wandelpension. Bouwen, koken, schoonmaken, wandeltochten uitzetten, gidsen. Een kwestie van flink aanpakken en bezinnen tegelijkertijd.

Terug in Nederland wilde ik alleen nog maar praktisch met filosofie aan de slag. Ik kwam terecht in een pioniersgroep van filosofen, waarmee ik samen de methode van socratische gesprekken ontwikkelde. Aan die zorgvuldige, systematische en verhelderende manier van gesprekken voeren heb ik mijn hart verloren en de methode blijft een inspiratiebron voor al mijn huidige werk.

Tegelijkertijd heb ik enkele jaren de landelijke onderzoekschool ethiek gecoördineerd aan de Vrije Universiteit, een school voor maatschappelijk relevante ethisch onderzoek. Kort daarna ben ik door Nijenrode University- European Institute for Business Ethics opgeleid en gecertificeerd als trainster morele oordeelsvorming/ moreel beraad.

Sindsdien heb ik in vele sectoren met mijn workshops mogen werken. Zie daarvoor de menubalk onder ‘sectoren’.  Daarnaast werk ik samen met de NSPOH en bureau BING.